Sofinanciranje

Ponudba

Slovenija

Počitnice v Sloveniji

Slovenija je edinstvena država. Kljub majhni velikosti (ozemlje - 20.251 km.), je zelo raznolika. Slovenija leži v središču Evrope na stičišču treh geoloških regij: Alp, Sredozemlja in Panonske nižine. Ta neverjetno lepa dežela leži »kjer se Alpe srečajo z morjem«.

Veličastni vrhovi, vse leto pokriti s snegom, se zdijo kot ustvarjeni za ljubitelje snega in zimskih športov, čudoviti Triglav - nacionalni simbol Slovenije, ki se nahaja v istoimenskem rezervatu ima slikovite doline, čista jezera, burne reke z ekstremnimi poti za rafting, čudovite slapove, čudovite jame - vse to je Slovenija. Počitnice v slovenskih Alpah so primerljive s počitnicami v francoskih, švicarskih ali avstrijskih letoviščih. Dobra raven prog, odlična infrastruktura in nižji stroški v velikih krajih, kot so Kranjska Gora, Bled, Bohinj, Bovec, vse to loči počitnice v Sloveniji od dragih evropskih letovišč. Na to je vredno biti pozoren.

Slovenija ima vse, da bo vaš dopust v njegovih letoviščih nepozaben in svetel. Starodavna mesta, gradovi, čisto Jadransko morje, terme in zdravilišča, alpska jezera, smučarska središča.

Na zahodni slikoviti obali Jadranskega morja se nahajajo letoviška mesta, po mediteransko očarljiva in po slovensko gostoljubna. Najbolj mondeno obmorsko letovišče v Sloveniji je Portorož. Tukaj so dragi hoteli in igralnice. Nekdanji otok se je s pomočjo nasipnega jezu spremenil v kopno. Odlična storitev, čisto morje, zdravljenje v hotelih, široka izbira SPA storitev v wellness centrih…

Zdravilišča so na voljo v vseh regijah Slovenije, največ jih je v vzhodnem in osrednjem delu države: Rogaška Slatina, Rimske Terme, Terme Olimia, Dobrna, Zreče, Čatež, Terme Radenci, Šmarješke Toplice, Dolenjske Toplice, Terme Laško. Slovenija je resnično dežela termalnih voda. Edinstveni naravni dejavniki, dolga tradicija zdravljenja in sodobna diagnostika - vse to spretno uporabljajo slovenska zdravilišča. Vsako od letovišč je specializirano za zdravljenje in preprečevanje določenih bolezni, le izbrati morate tisto, ki vam je najbolj potrebno. Najbolj znano zdravilišče Rogaška Slatina slovi po mineralni vodi Donat Mg, bogati z magnezijem, ki je potreben za preprečevanje in zdravljenje bolezni prebavil. V Termah Radenci je znana tudi mineralna voda Radenska tri srca, ki jo priporočajo pri boleznih in preventivi srčno-žilnega sistema.

Slovenija združuje geografske in kulturne značilnosti Sredozemlja, Alp in srednje Evrope. Kontrast lokalnih pokrajin z neverjetno pestrostjo podnebnih območij je osupljiv: z vožnjo skozi Slovenijo se lahko za eno uro popeljete iz strmih pečin Julijskih Alp v svet oljčnih nasadov in vinogradov.

Slovenija je alpski svet, polna nedotaknjene narave, osamljenih gozdnih poti in bistrih gorskih rek. Zasneženi alpski vrhovi, gozdnate gore, doline s sadovnjaki in vinogradi, široke ravnine, obmorska pokrajina in jadranska obala, vsa ta raznolikost je neverjetna. Neokrnjena narava se harmonično zliva s svetom evropske civilizacije - starodavnih gradov, cerkva, zgodovinskih mest in vasi.

Na severu in severozahodu države se dvigajo grebeni Vzhodnih Alp, ki tvorijo naravno mejo z Avstrijo. Alpsko pokrajino prepletajo slikovite doline in reke. Slapovi in ​​alpska jezera Blejsko in Bohinjsko jezero so ledeniškega izvora, voda v njih je neverjetno modra in kristalno čista.

Slovenija po gozdnatosti zaseda eno vodilnih mest v Evropi. Pobočja gora so pokrita z iglastimi gozdovi, na ravninah so hrastovni gozdovi, v bližini rastejo javor in lipa. V nižinah rečnih dolin - močvirni travniki in visoko v gorah – alpsko rastlintsvo. Na jadranski obali je pretežno grmičasta vegetacija.

Stavbna dediščina je skrbno varovana. Ulice majhnih mest, starodavni gradovi, ki so prevzeli značilnosti gotske in baročne kulture, samostani in templji, ki so bili nekoč obrambne strukture, so ponos države. V mestu Celje (tretje največje mesto v Sloveniji), popularno imenovanem »Druga Troja«, so do danes ohranjene ruševine starodavnih zgradb.

Slovenci o svoji deželi pravimo takole: »Ko je Bog ustvarjal zemljo, se je odločil naseliti v Sloveniji in zato je to majhno deželo velikodušno nagradil z naravnim bogastvom in lepoto«.

Slovenska mesta

Republika Slovenija meji na Italijo, Avstrijo, Madžarsko in Hrvaško. Ima dostop do Jadranskega morja.

Na severu se raztezajo grebeni Vzhodnih Alp - Pohorje, Karavanke, Savinjske Alpe, Julijske Alpe z najvišjo točko Slovenije - Triglavom visokim 2863 m. Jug Slovenije zavzema severno obrobje Dinarskega višavja. Nižine se nahajajo le na zahodu ob obali Jadranskega morja in na vzhodu države.

Slovenija je majhna država v samem središču Evrope, radodarno obdarjena z naravo. Vsak kotiček Slovenije ima svojo posebnost. 
Najdemo edinstvene termalne vrelce, raznolika podnebna območja, veličastne zgodovinske točke, smučišča.

Znamenitosti Slovenije lahko naštevate v nedogled, vendar vam priporočamo, da jih obiščete v živo. Vabimo vas v letovišča Slovenije!

Izleti po Sloveniji so čudovita priložnost, da skupaj preživite nekaj dni in spoznate nekaj novega!

Zdravstvena potovanja v Slovenijo - dvignite splošni tonus telesa in okrepite svoje zdravje. Priporočamo nakup medicinske ture v najboljša zdravilišča v Sloveniji.

Ljubitelje dejavnosti na prostem bo zanimalo:
smučanje, rafting, vožnja s kanujem, soteskanje, tenis, jahanje, golf, pohodništvo in kolesarjenje, padalstvo, jadralno padalstvo, zmajarstvo, team building programi in drugo.

Seveda ne smemo pozabiti na wellness turizem. Za sodobnega človeka, ki živi v podivjanem tempu, je včasih hitra povrnitev moči edini recept za zdravje. Ponujamo vam čudovite individualne wellness ture.

Obala

Na majhni, a zelo lepi  Slovenski obali, se udobno nahajajo obmorska letovišča Portorož, Izola, Koper in Piran. Blaga sredozemska klima, morski zrak, udobni in prestižni hoteli s termalnimi bazeni in SPA centri privabljajo turiste s celega sveta in v vseh letnih časih.

Alpska Slovenija

Alpski raj za ljubitelje aktivnih počitnic.

Slikoviti gozdovi, pašniki in travniki v višjih legah prehajajo v skalnate vrhove. In teh ni malo. Našteli smo več kot 300 dvatisočakov, med katerimi kraljuje 2864 metrov visok Triglav. Tako zelo smo zagledani v naš Triglav, da krasi našo zastavo in grb.

Blejsko jezero s slikovitim otokom sredi jezera in gradom na strmi skali, se upravičeno imenuje biser Slovenije.

Bohinjsko jezero v osrčju Julijskih Alp, v Triglavskem narodnem parku, se raztezata Bohinjska dolina in naše največje naravno sladkovodno jezero, Bohinjsko jezero. Če ste ljubitelj mogočnih gora, čistega zraka in nedotaknjene narave, to je kraj vaših sanj.

Terme in zdravilišča

Rdeča nit v zgodovini slovenskih term je nedvomno termalna voda, ki se uporablja za zdravljenje, sprostitev in uživanje. Slovenske terme so zdrav življenjski slog, ki temelji na večstoletni tradiciji term ter izkušnjah iz balneologije, klimatologije in talasoterapije (fango). Vaš dopust v termah Slovenije je garancija za vaše zdravje in dobro voljo!!!

Smučarski centri

Sodobna Slovenska smučarska središča so opremljena s progami različnih težavnostnih stopenj, progami za nočno smuko, progami za deskanje na snegu, sankaškimi progami, otroškimi šolami smučanja, safari z motornimi sanmi. V slovenskih smučarskih centrih se večina hotelov nahaja v bližini žičnic, izposoje smučarske opreme in shramb za prtljago.

Športne priprave

Z vami na poti do zmag

Kvalitetne športne priprave posameznikov ali ekipe so ključne za doseganje vrhunskih rezultatov in vzdrževanje telesne in psihične kondicije skozi celo tekmovalno sezono. Poleg kvalitetno izvedenih treningov so za končni rezultat zelo pomembni tudi optimalni pogoji za trening, primerna namestitev in prehranjevanje v času intenzivnih priprav. Priprave lahko združite z rehabilitacijo po manjših poškodbah, oz. s športnikom prilagojenimi medico-wellness storitvami.

Pri organizaciji športnih priprav lahko izbirate med vrsto destinacij v Sloveniji – Kranjska Gora, Laško,  Pomurje (Ptuj, Radenci, Moravske), Bled, Rogla..

Tudi druge destinacije v Sloveniji so primerne za organizacijo športnih priprav. Vse je odvisno od vaših želja in izbire. Pošljite nam povpraševanje, imamo ustrezno znanje za organizacijo tega procesa, v naši »ekipi« so tudi bivši profesionalne športnike.

Aktivne počitnice

Izleti in izletniške ture

Ostala ponudba