Sofinanciranje

Rogla Terme Zreče

Rogla Terme Zreče

V olimpijskih športnih centrih Rogla in Terme Zreče v tridesetih letih delovanja gostili številne evropske in svetovne prvake ter olimpijske zmagovalce.

Olimpijski center in klimatsko zdravilišče Rogla, eden izmed najbolje opremljenih srednjegorskih turističnih centrov na 1517 m nadmorske višine s čudovito lego sredi smrekovih gozdov je idealna namestitev za aktivne priprave športnikov. Na vašo željo je možna organizacija prijateljskih tekme.

Rogla poleg srednje visoke nadmorske višine ponuja tudi možnost umetnega povečevanja nadmorske višine (t. i. višinske sobe). Z napravo za zniževanje vsebnosti kisika je opremljenih šest hotelskih sob in »trenažna soba«, kjer je mogoče ustvariti pogoje, ki so podobni nadmorski višini do 7000 m n. v. Fitnes je opremljen z vrhunskimi trenažerji za tek, kolesarjenje in veslanje. V športni dvorani je na voljo tudi utežarna in koordinacijska soba.

Z individualno analizo odzivnosti posameznika na povečano nadmorsko višino lahko izberete želeni protokol, ki ga potrebujete za potrebe tekmovanj ali aklimatizacijo na visoko nadmorsko višino. Ob potrebi po testiranju vpliva na trening in bivanje na povečani nadmorski višini pred, med in po trenažnem procesu se slednje izvaja v sodelovanju s Fakulteto za šport.

Konkurenčna prednost Rogle in Term Zreče je tudi v kombinirani obliki visokogorskega in srednjegorskega treninga. Trening v naravi pa lahko poteka v srednjegorju ali na nižji nadmorski višini, kar predstavlja odlično kombinacijo. V sklopu trenažnega procesa lahko uporabljamo naslednje metode treninga:

Spi visoko – treniraj visoko

Spi visoko – treniraj srednje visoko

Bivaj srednje visoko – treniraj srednje visoko

Spi visoko – treniraj nizko (Zreče)
 

Športne priprave na Rogli /Termah Zreče primerne za:

  • nogomet,
  • dvoranske športe
  • gimnstiko
  • tenis
  • squash

Športna infrastruktura

NOGOMETNO IGRIŠČE PLANJA

Nogometno igrišče dimenzij 66 x 108 m se nahaja le 50 m od hotela, obdano je s tartansko atletsko stezo. Ponuja možnost izbire golov različnih velikosti. Ob igrišču je možnost shranjevanja opreme.

NOGOMETNO IGRIŠČE Z UMETNO TRAVO

Nogometno igrišče z umetno travo dimenzij 44 x 64 m se nahaja 100 m od hotela. Sodobno igrišče je polnjeno z EPDM, posebej za šport razvito gumo.

NOGOMETNO IGRIŠČE NATURA

Igrišče dimenzij 55 x 100 m se nahaja le 20 m od novega Hotela Natura. Ob igrišču je možno shrajevanje opreme, v hotelu so tudi garderobe.

ŠPORTNA DVORANA

Velika športna dvorana nudi vrhunskim športnikom kakor tudi amaterjem optimalne možnosti za trening.

Možnosti delitve igrišča na:

1 x rokometno igrišče ali

2 x košarkaško igrišče ali

3 x teniško igrišče ali

2 x odbojka ali

5 x badminton igrišče ali

1 x dvorana za gimnastiko ali

2 x squash igrišče

Ponudbo dopolnjuje še mala dvorana, ki se uporablja za namizni tenis, ogrevanje ali trening borilnih veščin.

FITNES

Fitnes, dimenzij 10 x 13 m, se nahaja v športni dvorani in je opremljen za vse potrebe vrhunskih športnikov.

PLEZALNA STENA

V športni dvorani se nahajata 2 plezalni steni višine 9 m in 2,6 m.

Tukaj so bili na pripravah skoraj vso najmočnejši klube in reprezentance  dvoranskih športov 

Košarka: *  Slovenia national basketball team*  Spain national basketball team* Serbia national basketball team*  Croatia national basketball team* Turkey national basketball team…

Rokomet: *  Slovenia national  team, * Croatia  national team

Nogomet FC Dinamo *  FC Al Ain UAE  * FC Zorya*   FC Simurq  *FC Vardar *   Ilichevec *  FC Vasas  * FC Panathinaikos*  FC Veria


In mnoge druge vrhunske ekipe in športnike..

Možnosti nastanitev