Sofinanciranje

Terme Olimia

Terme Olimia

Terme Olimia se nahajajo na severovzhodu Slovenije, 15 km od znanega letovišča Rogaška Slatina. Terme Olimia so od Ljubljane, glavnega mesta Slovenije, oddaljene 115 km, od Zagreba, glavnega mesta Hrvaške pa 70 km. Slikovita pokrajina tega območja omogoča prijeten in aktiven dopust. Terme Olimia slovijo po nepozabnem udobju in edinstveni lastnosti termalne vode. Zdravilne lastnosti vode olimskih izvirov so odkrili lokalni prebivalci v 17. stoletju.


Infrastruktura Terme Olimia:

Wellness hotel "Sotelia 4 *", hotel "Breza 4 *", aparthotel "Rosa 4 *", zdravstveni center, wellness center "Termalia" - kompleks bazenov, površine 2000 m², "Svet savn"; wellness center “Spa Armonia” (na otoku Sotelia), kongresni center (nax. na otoku Sotelia) in novi Wellness center ORHIDELIA. Vsi ti objekti so med seboj povezani s podzemnimi prehodi.
 

Glavni naravni dejavnik v Termah Olimia je blago radioaktivna termalna voda, ki prihaja iz 520 m globokega izvira in je bogata z magnezijem, kalcijem in hydrogen karbonati. Temperatura Olimske vode od 30 °C do 37 °C.

 
Medicinske indikacije letovišča:

  • zdravljenje revmatskih bolezni lokomotornega sistema (kronični vnetni revmatizem, kronični revmatizem, zunajsklepni revmatizem);
  • zdravljenje postoperativnih in post travmatskih stanj ter zdravljenje funkcionalnih motenj mišično- skeletnega sistema;
  • zdravljenje kroničnih kožnih bolezni (neinfekcijskih), zlasti psoriaze in dermatitisa;
  • motnje krvnega obtoka;
  • motnje perifernega živčnega sistema.
 

Zdravstveni center Olimia (lociran v hotelu Breza) ponuja naslednje tretmaje:

Elektro - magneto - terapija, laser, ultrazvok, diodinamika; kopeli: galvanske, biserne v termalni vodi z dodatkom rastlinskih izvlečkov; hidromasaža; blatne obloge iz naravnega bentonita v kombinaciji s termalno vodo; aromaterapija; parafinske obloge; kineziterapija; ročna limfna drenaža; različne tehnike in vrste masaž; glasbena terapija; gimnastika in hidrogimnastika.
 

Wellness Orhidelia

Kompleks zunanjih in notranjih bazenov s površino 1000 m2: masažne postelje, gejzirji, whirlpooli, počasna reka, osvetljena "jama", glasbeni bazen, koktajl bar in nočni klub. Savne - 1700 m2: finska, parna, infrardeča, ležalniki, terasa s toplim bazenom, soba za sprostitev, hladilni bazen, masažna pot za noge, vodni ležalniki, veliki whirlpool, gejzirji.
 

Wellness center Termalia

Skupaj 2.000 m2. vodne površine: velik bazen s temperaturo vode 30-32°C (del bazena je na prostem), notranji bazen Aqua s temperaturo vode 28-32°C, 2 otroška bazena s temperaturo vode 32-32°C. 36°C (notranji in zunanji), 3 bazeni z umetnim tokom s temperaturo vode 34-36°C. Otroški notranji bazen ima tobogane.

Vstop v bazene wellness centra Termalia je brezplačen za vse goste naselja.


Termalni park Aqualuna

je termalno vodni zabaviščni park s površino 3000 m² vodnih površin. Za goste letovišča je dostop brezplačen. Park je sestavljen iz več bazenov za odrasle in otroke. Temperatura vode je 24ºC-32ºC:

bazen za sprostitev; masažni stoli; masažne šobe; gejzirji; slapovi; bazen z valovi; bazen za spust z 9 toboganov; vodna “džungla” - figure živali - žirafa v naravni velikosti, krokodil, koča s toboganom, palme s kokosovimi orehi itd.

V vodnem parku je veliko restavracij in kavarn. Za otroke je vsak dan odprt mini klub.

Možnosti nastanitev

Wellness hotel Sotelia Superior
Wellness hotel Sotelia Superior

Hotel s poetičnim imenom Sotelia je namenjen tistim, ki od svojih počitnic pričakujejo najboljše – neposreden stik z nar...

Več
Hotel Breza
Hotel Breza

Domače in prijetno vzdušje. V hotelu je tudi Zdravstveni center OLIMIA.

Za namestitev ponuja:  167 dvoposteljnih sob, od tega 4...

Več