Sofinanciranje

Celje

Celje

Celje je eno najstarejših mest v državi in ​​tretje največje mesto v Sloveniji.

Celje leži ob sotočju rek Savinje, Ložnice in Voglajne, ob vznožju hriba, na vrhu katerega se dviga starodavni Celjski grad.

Mesto se je v srednjem veku zapisalo kot središče Celjske grofije (14./15. stol.) kot samostojna etnično slovenska država.

Grb Celjskih grofov, obrnjen trikotnik, sestavljen iz treh zlatih šesterokrakih zvezd, je postal eden od elementov državnega grba sodobne Slovenije.

Celje ima bogato zgodovino, o kateri pričajo mestni spomeniki in muzeji.

Mestni krajevni muzej se nahaja v tako imenovani Stari grofiji (XVI. stoletje) - najlepši stavbi v Celju, zgrajeni v duhu renesanse, kasneje prezidani. Med najstarejšimi stavbami je tudi cerkev sv. Danijela (1306).

Stalno zanimanje turistov pritegnejo Kapucinski most, Mestna hiša (1830) in Kapucinski samostan s cerkvijo sv. Cecilije. Samostan se dviga na desnem bregu reke Savinje.

Sodobno mesto je veliko industrijsko središče. Njegova edinstvenost je v termalnih zdraviliščih Laško in Dobrna (najstarejše zdravilišče v Sloveniji).

Letovišča na obrobju Celja slovijo po edinstvenih termalnih vrelcih, ki jim v Evropi ni para.

Ljubitelji aktivnosti v naravi bodo v bližini mesta našli številne športne objekte, pa tudi dobre pogoje za ribolov.

Je tudi dežela prijaznih ljudi, rojstni kraj žlahtnega vina in znanega slovenskega piva Laško. Tu se skrbno hranijo skrivnosti nacionalne tradicionalne kuhinje, ki so zelo priljubljene med turisti.

Možnosti nastanitev

Hotel Sofijin dvor Superior
Hotel Sofijin dvor Superior

Hotel Sofijin dvor **** je opremljen v klasičnem slogu brezčasne elegance. Ponuja 43 razkošno opremljenih enoposteljnih in dvoposteljnih sob te...

Več
Hotel Rimski dvor
Hotel Rimski dvor

Hotel Rimski dvor **** stoji med Hotelom Sofijin dvor in Hotelom Zdraviliški dvor. V terasah se spušča kot zeleni niz ter ustvarja odlič...

Več
Hotel Zdraviliški dvor
Hotel Zdraviliški dvor

Hotel Zdraviliški dvor **** has 76 single and double rooms and suites for energising yourself.
All rooms are equipped with bathroom (show...

Več