Sofinanciranje

Smučišče Bohinj

Smučišče Bohinj

Bohinjsko smučišče združuje več smučišč, med katerimi sta najbolj zanimiva Vogel in Kobla. Letovišče je ime dobilo po Bohinjskem jezeru. Jezero obdajajo strma alpska pobočja, nad katerimi se dviga vrh Julijskih Alp - Triglav (2684 m).

Na nadmorski višini 569 m se glavno smučišče začne na Voglu (1880 m). S hitro gondolo pripeljete v le nekaj minutah. Pogled na Alpe iz ptičje perspektive navdušuje in očara. Smučišče Vogel velja za najbolj zasneženo med vsemi alpskimi središči na podobni višini. Proge so dobre za srednje in dobro usposobljene smučarje. Sezona običajno traja od decembra do aprila.  6 km od jezera, na meji z narodnim parkom, v bližini Bohinjske Bistrice, se nahaja planina Kobla (1480 m).

Smučarski avtobus vozi med smučarskimi centri in ustavlja v bližini vsakega hotela. Vožnja za lastnike smučarskih kart je brezplačna.

V optimalnih snežnih razmerah se Bohinj spremeni v raj za tek na smučeh. Skupno je v Zgornji in Spodnji Bohinjski dolini, na Pokljuki in Soriški planini urejenih več kot 70 km tekaških prog. Biatlonski center Pokljuka že od leta 1992/93 gosti svetovne biatlonske prireditve.

Aktivnosti in ponudba: alpska karving smučarska šola, šolo deskanje na snegu, smučanje zunaj smučarskih prog, otroško šolo smučanja, sankanje, drsanje, padalstvo v dolino, tekaške proge itd.


Značilnosti smučišča VOGEL:

Z gondolo pridete na dobrih 1535 metrov nadmorske višine - tudi z vozički za dojenčke, invalidskim vozičkom ali s kolesom. Gondola lahko v eni uri prepelje kar 950 oseb.

Nadmorska višina spodnje postaje Žičnice Vogel: 560 m
Nadmorska višina zgornje postaje žičnice Vogel: 1535 m
Nadmorska višina najvišje žičniške naprave: 1.800 m

Površina smučišča: 78 ha

Skupna dolžina smučarskih prog: 22.000 m
- Dolžina lahkih prog: 9.500 m
- Dolžina težkih prog: 12.500 m

Žičnice: 4 štirisedežnice; 4 vlečne naprave, 1 gondola (za največ 50 oseb), tekoči trak v otroškem parku

Kapaciteta nihalke: 950 oseb v eni uri
Kapaciteta smučišča: 9.420 smučarjev na uro

Dodatne storitve: Snowboard proge, half-pipe, smučarske šole, sankališča, izposoja opreme, okrepčevalnice, vodniške storitve, skok s padalom.

SNEŽNI PARK VOGEL

Snežni park na Voglu spada med najboljše v Sloveniji. Že leta zapored nudi vsakodnevne užitke na več skakalnicah-kickerjih ter ostalih elementih (raili+boksi) za ljubitelje adrenalinskih snežnih podvigov. Primeren je tako za začetnike (beginner - baby line) kot izkušene in profesionalne uporabnike.

S
nežni park Vogel pokriva okoli 2 ha prog smučišča Vogel. Odprt je dnevno od približno 09:30 do 15:45 (odvisno kdaj se zaključijo dela z ratrakom - mehek landing je dober landing). Dan do dva dni po sneženju, odvisno od količine zapadlega snega, in ob obilnejšem sneženju pa je park zaprt.

Predstavitev parka: http://www.vogel.si/zima/ski-center/snezni-park

Dodatne storitve: osvetljene proge, sankališča, smučarske šole, izposoja opreme, okrepčevalnice, snežni topovi, izposoja opreme.


Značilnosti smučišča KOBLA:

Dolžina smučišč: 23 km.
Dolžina tekaških prog: 13 km.
Višinska razlika: 540 -1480 m.

Zahtevnost smučišč: 12 km – lahke proge; 10 km. - srednje; 1 km - težke.

Žičnice: 3 sedežnice; 3 vlečnice.

Dodatne storitve: osvetljene proge, sankališča, smučarske šole, izposoja opreme, okrepčevalnice,  izposoja opreme

Možnosti nastanitev

Hotel Bohinj
Hotel Bohinj

Popolnoma na novo zasnovan Hotel Bohinj v središču Ribčevega Laza, lučaj od Bohinjskega jezera, prinaša zgodbo o Bohinju in svetu pod Tr...

Več
Bohinj EСO Hotel Superior
Bohinj EСO Hotel Superior

Razkošen hotel Bohinj Eco s 4 zvezdicami je oaza miru in udobja v Bohinjski Bistrici, ob robu Triglavskega narodnega parka, 6,5 km od Bohinjske...

Več
Apartmaji Triglav (Aparthotel)
Apartmaji Triglav (Aparthotel)

Apartmaji Triglav se nahajajo v idilični alpski vasici Stara Fužina, le nekaj minut hoje od Bohinjskega Jezera. Edinstvena lokacija nudi izjemne pogle...

Več
Hotel Jezero
Hotel Jezero

Hotel Jezero**** se nahaja v središču Bohinjskega jezera in ima 71 sob in pet apartmajev.

Hotelska ponudba
Več