Sofinanciranje

Portorož

Portorož

Osupljiva kombinacija sonca, morja, blage sredozemske klime in prostranih morskih prostranstev je tisto, kar očara vsakogar, ki pride v slovensko letoviško mesto Portorož. Že samo ime letovišča Portorož skriva zgodovino pristanišča, cvetja, morja, soline, tople tudi pozimi, prijetne sredozemske klime. Letovišče Portorož, v naročju Piranskega zaliva, je na kopnem obdano s istrskimi vasicami, s kamnitimi stavbami, valovitimi griči, zasajenimi z oljčnimi nasadi in trtami. Portorož ponuja neomejene možnosti za sprehode v naravi, rekreacijo in zabavo.

Vse stavbe Portoroža se nahajajo v jugozahodni smeri in so s severa zaprte z gorami, zato je v Portorožu vedno veliko sonca in ni mrzlega vetra. To je prijetno letovišče z razvito infrastrukturo. Današnji Portorož združuje razkošje riviere, duh in šarm Italije, vzdušje miru in spokojnosti. Počitnice v Portorožu so prijetne v vsakem letnem času. Poleti je Portorož nabito poln, poln živih barv, zvokov glasbe, dragih avtomobilov in jaht, luksuznih hotelov in restavracij z izvrstno morsko hrano. Zimske počitnice v Portorožu - tišina, mehak morski zrak, južna barva, pohodništvo, zdravstveni posegi in miren spanec. Zimski Portorož je dobil podobo novoletnega letovišča za miren, miren počitek, sprostitev in okrevanje. Portorož ni le klasično obmorsko letovišče, ampak tudi veliko zdravilišče v Evropi. Kot zdravilišče se Portorož omenja že v 13. stoletju! Že benediktinski menihi samostana svetega Lovrenca so zgoščeno morsko vodo in blato uporabljali za zdravljenje revmatizma, debelosti in vodenice. Izdelali so celo prvi vodnik za uporabo naravnih zdravilnih lastnosti Sečoveljskih solin. Od takrat se je v letovišču Portorož razvila tradicija uporabe lokalnih, naravnih, zdravilnih dejavnikov, tako v zdravilne kot lepotne namene. Zgodovina Portoroža je pestra in skrbno ohranjena. Slava zdravilišča ni bila nikoli prekinjena Portorož, znamenito, cvetoče mesto ob termalnih vodah, je v 19. stoletju skupaj z Gradežem, beneškim Lidom in Opatijo veljal za eno glavnih evropskih letovišč v okviru avstr. - madžarska monarhija. Portorož kot zdravilno termalno in obmorsko letovišče še danes ohranja svojo visoko podobo.


Slovenska obala ponuja veliko možnosti za izlete v bližini in daleč:

Forma viva - razstava skulptur na prostem;

Piran je eden najbolje ohranjenih urbanističnih spomenikov v Slovenski Istri, rojstni kraj slavnega violinista Giuseppeja Tartinija, eksotično mesto z osupljivo arhitekturo.

Naravna rezervata - Sečoveljske soline in Strunjan - s stoletno tradicijo naravnega pridobivanja soli.

Postojnska jama - ena najbolj znanih, največjih in najlepših jam na svetu, v kateri živi edina »človeška ribica« na svetu.

Predjamski grad je eden najslikovitejših gradov na Slovenskem, kjer se je v srednjem veku skrival vitez, razbojnik Erazem. Grad je odprt za notranji pogled in navdušuje domišljijo sodobnikov.

Lipica je vrhunska kobilarna, rojstni kraj belih lipicancev.

Škocjanske jame - skrivni svet kraškega podzemlja, uvrščene na Unescov seznam svetovne dediščine.

Tipične istrske vasice na obali: Koštabona, Krkavce, Hrastovlje, Motovun, Grožnjan idr.

Izola in Koper sta zanimivi zgodovinski in privlačni obalni mesti

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, središče političnega, gospodarskega in kulturnega življenja.

Benetke in Trst sta italijanski mesti z edinstveno arhitekturo in zgodovino.


Aktivna rekreacija, zabava in bližnje izletniške poti

Portorož je idealen kraj za ljubitelje outdoor z veliko in pestro izbiro športnih aktivnosti. Številni vodni športni centri ponujajo: jadranje, surfanje, jet ski, skok s padalom in banano. Ponuja izposojo rekvizitov za vodne športe in ribolov. Ljubitelji globokega morja lahko obiščejo številne potapljaške klube. V portoroškem pristanišču lahko najamete jahto ali drugo plovilo, na portoroškem letališču pa se lahko vpišete v šolo padalstva.

V neposredni bližini centra Portoroža so številne sprehajalne in kolesarske poti, teniška igrišča, večnamenska športna dvorana, igrišča za odbojko na mivki na mestni plaži, igrišča za mini golf, Go-Kart center in pilotski center v Sečovljah, kot ter igrišča za golf v mestu Lipica.

Možnosti nastanitev

Vile Park
Vile Park

Hotel Vile Park je del hotelskega naselja St. Bernardin resort med Piranom in Portorožem. Sestavlja ga 5 enot z 216 sobami (Vila Galeb, Galeja, Orada,...

Več
Grand Hotel Bernardin
Grand Hotel Bernardin

Bernardin Resort

Bernardin je turistični kraj, kjer se na 25 hektarjih med oleandri, palmami, rožmarini in lovorji razpro...

Več
Hotel Histrion
Hotel Histrion

Med oleandri, palmami, rožmarini in lovorji se, med Portorožem in Piranom, razprostira letovišče St. Bernardin resort Portorož, v katerem leži ...

Več