Sofinanciranje

Smučarski center Mariborsko Pohorje

Smučarski center Mariborsko Pohorje

Mestno smučišče Maribor, največje smučarsko središče v Sloveniji, je zbirališče vseh vrst snežnih navdušencev – smučarjev, deskarjev ali sankačev. Preizkusite vrhunska smučišča, najdaljšo nočno smuko v Sloveniji in najboljše štajerske fešte na smučiščih.

Bleščeče bela smučišča ter urejene tekaške in treking poti privabljajo številne navdušene alpske smučarje, tekače na smučeh, deskarje, pohodnike, gorske kolesarje, padalce, jahače in avanturiste.

Zapeljite se »direktno« v mesto

Mariborsko Pohorje skupaj z Arehom velja za največje zimsko središče v Sloveniji. S ponudbo lahkih in zahtevnejših prog je Pohorje primerno za vse smučarje, še zlasti pa se je uveljavilo kot priljubljeno družinsko smučišče.

Vzpenjača (gondola) je dostopna z mestnim avtobusom. Izbirate lahko med animacijskimi in adrenalinskimi programi, sprostitvijo in nočno smuko. Izposodite si smučarsko opremo, naredite prve smučarske zavoje, izboljšajte svoje smučarsko znanje ali pa enostavno uživajte v smuki.

Ob dnevni in nočni smuki pa obiskovalcem ponuja še tek na smučeh, sankanje, spuste s pležuhi in druge zimske radosti. Mariborski Snežni stadion je tudi tradicionalno prizorišče vsakoletnega ženskega svetovnega pokala v alpskem smučanju (Zlata lisica).

42 kilometrov smučarskih prog zagotavlja aktivno zabavo skozi ves dan. Ljubitelji nočne smuke lahko uživajo v 7 kilometrih osvetljenih prog. Pestra ponudba snežnih aktivnosti, kot so tek na smučeh, sankanje in spust s smučarskimi sedeži, bo poskrbela, da se boste na zimskih počitnicah še bolj zabavali.

ZNAČILNOSTI SMUČIŠČA:
- NADMORSKA VIŠINA 328 -1327 m;
- ŠTEVILO NAPRAV: 21. Smučarske proge povezujejo 4 sedežnice, 16 žičnic in 1 krožna žičnica.
- SMUČARSKE PROGE: 41,5 km. Težavnost prog: lahke -23,5 km; srednje -13 km; težke -5 km
- TEKAŠKE PROGE: 27 kmAktivnosti na voljo:
Smučanje, tek na smučeh, bordanje, sankanje, nordijska hoja, squash, kolesarjenje,  golf , plavanje, kopanje, adrenalinski šport, jahanje, paintball, badminton, team building aktivnosti, pohodništvo

Možnosti nastanitev

Wellness & Spa Hotel Bolfenk
Wellness & Spa Hotel Bolfenk

Pohorje Village Wellbeing Resort

Predstavljajte si, kako se sproščate ob prasketanju ognja v kaminu in uživate v po...

Več
Forest Hotel Videc
Forest Hotel Videc

Prostornost sob in čudovit neposreden pogled s teras na zelene gozdove Pohorja, vam bo pozimi pričaral pravo zimsko pravljico, poleti pa vas bo razvaj...

Več
Family Apartments Bolfenk
Family Apartments Bolfenk

Apartmaji se nahajajo neposredno zraven Wellness & Spa Hotela Bolfenk in so direktno povezani z Wellness hišo WellNest. Na razpolago so luk...

Več
Forest Apartments Videc
Forest Apartments Videc

Prostorni apartmaji nudijo veliko število pomožnih ležišč in pograd postelj za otroke in mlade. Na voljo so tudi apartmaji različnih vel...

Več