Sofinanciranje

Otočec

Otočec

Otočec, biser srednjeveške arhitekture, se nahaja v najbolj slikovitem kotičku Dolenjske – na otočku na reki Krki. Njegova zgodovina je bogata in pestra. Prva pisna omemba gradu sega v leto 1252.

Danes je Grad Otočec hotel s 5 zvezdicami, katerega sobe, zahvaljujoč izvrstnemu pohištvu, ohranjajo duh tistega časa.

Ob starodavnem gradu se nahaja sodoben Hotel Sport, udoben hotel s 4 zvezdicami, s popolnoma opremljenim kongresnim centrom z 250 sedežev in restavracijo Tango, ki se nahaja 50 metrov od hotela. Otočec je idealno stičišče za poslovneže.

Za ljubitelje aktivnih počitnic Otočec ponuja različne aktivnosti, kot sta veslanje po počasnem spodnjem toku in rafting po zgornjem toku reke Krke. Krka je raj za ribiče, okoliški gozdovi pa privabljajo lovce.

Teniški center na levem bregu Krke - notranja in zunanja igrišča, jacuzzi, savne, fitnes center, igrišča za druge športe in bar.

Golf igrišče se nahaja na Otočcu, le 5 kilometrov od Novega mesta, ob reki Krki ter znamenitih gradovih Otočec in Struga. Polje se nahaja v hribovitem predelu in je obdano z gozdom. Igrišče z 9 luknjami pokriva površino 26 ha, 18 lukenj pa 52 ha. Na eno luknjo se lahko igra iz 5 različnih začetnih območij, odvisno od stopnje spretnosti igralca, zaradi česar je igra zanimiva tako za začetnike kot za profesionalce. Igrišče je sestavljeno iz vzponov in spustov, tako da ima igralec osupljiv pogled na odprto območje, obdano z gozdovi in ​​jezeri. Igrišče velja za največje v Sloveniji. Po igri pa boste lahko uživali v okusnih jedeh, ki jih ponujata Grad Otočec in restavracija Tango. Nudimo vam tudi: tenis, lokostrelstvo, izlete z ladjico in letenje z balonom. Wellness center Balnea in Spa center Vitarium, ki se nahajata v bližini, vam bosta pomagala pri sprostitvi in ​​nabiranju moči. Otočec je odlično izhodišče za izlete in oglede, zato je kot nalašč za skupinske počitnice.

Možnosti nastanitev

Hotel Grad Otočec
Hotel Grad Otočec

V srcu neokrnjene narave, na otočku sredi reke Krke, kraljuje eden najprivlačnejših hotelov v Sloveniji, hotel Grad Otočec. Ta član prestižnega...

Več