Sofinanciranje

Terme Ptuj

Terme Ptuj

Terme Ptuj se nahajajo ob desnem bregu reke Drave, le dobrih 15 minut sprehoda oddaljene od najstarejšega Slovenskega mesta . Ptujske terme veljajo za ene največjih v Sloveniji, predvsem po površinah bazenov in drugih vodnih atrakcij, prav tako pa nudijo raznolike možnosti nastanitve.

Infrastruktura letovišča:

 • Grand Hotel Primus 4*, kompleks apartmajev 3*, bungalov 3*, kampiranje in glamping "Vinske hiše";
 • Termalni park z notranjimi in zunanjimi bazeni s terapevtsko termalno vodo obsega 4200 m² vodne površine - 12 bazenov, bazen z valovi, tobogani, med njimi najdaljši v Sloveniji, ki je dolg 165  , vodno-zračne masaže in jacuzzi, "počasna" reka, dolga 160 m, fitnes in številne druge zabave..
 • golf igrišča in teniška igrišča
 • Wellness center Valens Augusta in savna center Flavia;
 • Večnamenski center Club Gemina XIII, dvorane za seminarje;
 • Center za »zdravo hrbtenico« in športno medicino. Zdravstveni center Terme Ptuj;
 • Kabinete estetske medicine

Značilnosti termalne vode v Terme Ptuj:

Mehka sestava z izjemno močjo - topla termalna voda, blaga po svoji sestavi, a močno poživlja telo.

Izviri v Termah Ptuj se nahajajo na globini 1100 m pod zemljo, na izstopu iz tal prinašajo zdravilno termalno vodo s temperaturo 56 ⁰C. Voda blagodejno vpliva na težave lokomotornega sistema ter mišična obolenja. Ob tem, predvsem pa po njeni zaslugi, so Terme Ptuj razvile številne programe zdravja in dobrega počutja.

Indikacije za zdravljenje:

 • degenerativne bolezni hrbtenice in sklepov
 • stanja po operacijah in poškodbah lokomotornega sistema
 • revmatične bolezni, izven sklepni revmatizem
 • presnovne bolezni

Razkošen wellness Valens Augusta, opremljen v starorimskem slogu, je sestavljen iz treh delov, in sicer Imperija wellnessa, termalnih kopeli in savn Flavia ter bazenov Vespasianus.

Za organizacijo konferenc na visoki ravni so na voljo konferenčne sobe z naravno svetlobo in panoramskim razgledom na slikovit Ptuj in okolico. Večnamenske in sejne sobe z najsodobnejšo opremo lahko sprejmejo od 20 do 220 oseb. V hotelu: klima, jedilnica, a la carte restavracija, bar, nočni klub, konferenčna dvorana, 500 m2 vodne površine, 400 m2 savn, 700 m2 velikega wellness centra, fitnes, trgovina s spominki in garaža.

Tako kot ptujski termalni vrelci tudi okolica Term Ptuj brbota od življenja! Spoznajte preteklost najstarejšega slovenskega mesta in vinorodno okolico. Na Ptuju se bogata zgodovina prepleta z žlahtno vinarsko tradicijo, pestrim kulturnim dogajanjem in edinstvenimi energijami reke Drave, mesto pa v svojem objemu skriva doživetja, ki jih lahko okusite samo na Ptuju.


Namestitev v Termah Ptuj:

 • Grand Hotel Primus 4* S
 • bungalovi in ​​počitniške hiše 3*;

Grand Hotel Primus 4*S  je poimenovan po slavnem rimskem poveljniku Marku Antoniju Primusu, ki je poveljeval Panonski legiji in je prvi zaslovel Ptuj po vsem svetu. V Grand Hotelu Primus je vseskozi čutiti pridih bogate rimske preteklosti, saj se Stari Rim odraža v videzu in občutku hotela, pa tudi v njegovi vrhunski ponudbi. Tukaj lahko gostje resnično doživijo vso edinstvenost sveta sprostitve, kulinarike in zabave v slogu starih Rimljanov, saj se boste tudi v hotelski restavraciji poleg slovenskih in evropskih jedi razvajali z jedmi iz starih rimskih časov.

Vseh 119 klimatiziranih udobnih sob, vključno s 3 luksuznimi apartmaji, imajo kopalnico (kad/tuš) s sušilcem za lase, frotirne kopalne plašče, brisače, kabelsko TV z LCD televizorji, Wi-Fi, telefon, sef, mini bar. Večina sob ima balkon. V apartma Junior in Superior kotne kopeli s termalno vodo.


Aktivnosti:

golf, plavanje, tenis

Možnosti nastanitev