Sofinanciranje

Ljubljana

Ljubljana

Ljubljana je glavno mesto Slovenije, ki leži v osrednjem delu Slovenije, med Alpami in Sredozemskim morjem. Mesto se razprostira ob bregovih reke Ljubljanice.

Skromen šarm mesta osvoji vsakogar, ki je kdaj obiskal glavno mesto Slovenije.

Po legendi je bil ustanovitelj Ljubljane grški princ Jazon. Po legendi so Argonavti pod vodstvom Jazona, ki je kralju Aitu ukradel zlato runo, izpluli iz Črnega morja po reki Donavi. Iz njega so prišli v reko Savo in nato v reko Ljubljanico. Nekje v teh krajih je Jason naletel na strašno pošast in jo premagal. Od takrat se je Ljubljanski zmaj - pošast naselil v zgornjem stolpu Ljubljanskega gradu. Zmaj je simbol mesta.

Prebivalci prestolnice in številni gostje mesta pravijo, da je Ljubljana mesto, ustvarjeno »po naročilu«.

Ljubljana je politično in kulturno srce slovenskega naroda, pomembno evropsko trgovsko, poslovno, kongresno in razstavno središče, pa tudi prometno, znanstveno in izobraževalno središče Slovenije.

Lega med severom in jugom je Ljubljano seveda opredelila kot stičišče trgovcev in vojakov ter pogajalcev, ki so tu večkrat sklepali mir. Zmagovalcem v napoleonskih vojnah se je zdelo primerno, da na tem mirnem kraju, kjer se križajo poti in srečujejo ljudje od nekdaj, skličejo kongres Svete alianse, ki je leta 1821 za nekaj časa odločil o usodi evropske politične geografije ...

V Ljubljani se staro ljubeče prepleta z modernim in zdi se, da je zgodovina vseh 5 tisočletij mesto pripravila do prestolnice. Mesto je imelo srečo, da je ohranilo sledi vseh obdobij bogate zgodovine; dediščina rimske Emone, zgodovinskega središča mesta z renesančnimi, baročnimi in secesijskimi pročelji, romantičnimi mostovi, ki krasijo reko Ljubljanico, zavitimi strehami in parkom, ki sega globoko v mesto.

Ime Ljubljana je etimološka razlaga - "Ljubljena", za vse, ki imajo mesto v svojih srcih.

Možnosti nastanitev

Best Western Hotel Slon
Best Western Hotel Slon

Best Western Hotel Slon **** se nahaja v samem središču Ljubljane.

Zgodovina izgradnje hotela se začne v XVIII. stoletju, legenda, p...

Več
Grand Hotel Union
Grand Hotel Union

Razkošen hotel, zgrajen v secesijskem slogu, je svoja vrata gostom odprl že eta 1905.

Hotel se nahaja v samem centru mesta, 50 metro...

Več
uHotel
uHotel

Če iščete resnično hotel s sproščujočim vzdušjem in relax atmosfero, potem je uHotel idealen za vas. Čeprav se ta hotel s 4 zvezd...

Več
City hotel Ljubljana
City hotel Ljubljana

City hotel Ljubljana*** se nahaja v središču mesta, 200 m stran od Prešernega spomenika.

Avtobusna in železniška posta...

Več